Program

UNDERVISNINGSPROGRAM

LIVE

KALENDER


UNDERVISNINGSPROGRAM


Undervisningen og evaluerende prøver forgår i vores flotte hyggelige lokaler, med de nyeste opdaterede programmer, både på pc og af en instruktør på storskærm.

Det er et lovkrav, at kørekort uddannelsen skal indeholde mindst 29 teorilektioner og 24 praktiske lektioner, hvor 4 af dem på manøvrebane og 4 på køreteknisk anlæg, som skal følges i numerisk rækkefølge.

Teoriundervisningen og den praktiske kørsel skal hænge sammen. Du får en teoretisk emne, hvorefter du prøver teorien i praksis i trafikken, sammen med din kørelærer.

Hvis du har brug for yderligere materiale fx. software, teoribøger mm. kan det købes gennem køreskolen.


 


Teoriprøve

For at kunne komme til teoriprøve, skal din ansøgning samt læge attest og førstehjælpsbevis været godkendt hos borgerservice og at du har gennemført mindst 29 teorilektioner og 18 praktiske lektioner hvor 4 af dem på manøvrebanen, uden at have holdt pause i mere end 3 måneder, som det fremgår af din lektionsplan.

Da der ofte er lang ventetid hos politiet, er det en god ide at sørge for at blive indstillet til prøven tidligt , så der ikke opstår unødig ventetid.

Teoriprøven afholdes af politiet. Prøven består af 25 billeder hvor til hver billed tilhører 2-4 ja/nej spørgsmål.

Til teoriprøven skal du medbringe ansøgning og lektionsplan i behørelig udfyldt stand samt billedlegitimation udstedet af en offentlig myndighed.

I teoriprøven må du max. have fejl i 5 billeder for at bestå.

Du skal have bestået teoriprøven, for at kunne blive indstillet til den praktiske køreprøve!











Praktisk undervisning

Manøvrebane. Kurset foregår på en lukket øvelsesplads. Her skal du lære at bruge kobling, gear og de andre instrumenter, som er vigtige at kende, for at kunne betjene bilen rigtigt. Du vil køre alene i bilen og modtage vejledning fra instruktøren undervejs.

Praktiske lektioner á 45 min. varighed forgår i behagelige, sikre og trygge rammer på offentlige veje.

Du vil få din egen kørelærer, som følger dig fra start til slut med samme bil.

Den bil du bliver undervist i, er også den du skal til prøve i hos politiet, da vores erfaring siger, at dette giver det bedste resultat.

I timerne indgår mørke-, tunnel-, landevejs-, motortrafikvejs- og motorvejskørsel.

Der er mulighed at blive undervist og komme til prøve i bil med automat gear, så får man kørekort der gælder kun til bil med automat gear. Hvis man senere ønsker også at køre en bil med manuel gear skal man blot bestå en praktisk prøve i manuel gear uden at tage kørekort uddannelsen om.

 


Køreteknisk anlæg

Formålet med undervisningen på et køreteknisk anlæg er, at give dig et sådant kendskab til nogle grundlæggende fysiske forhold vedrørende bilkørsel, at det hjælper dig til at forstå betydningen af at tilpasse hastighed, styring og bremsning efter forholdene. Undervisningen har endvidere til formål, at give dig nogen færdighed i at beherske bilen under moderat hastighed i visse kritiske situationer.

Hvis du skal erhverve kørekort for første gang, er det obligatorisk med et kursus, på et køreteknisk anlæg.

På køreteknisk anlæg skal du prøve forskellige manøvrer.

Du skal lave bremseøvelser på tør og glatvejbelægning med ABS-bremser, øvelser i at tilbageføre bilen efter kørsel i rabat og øvelser i at genoprette bilen ved forhjuls- og baghjulsudskridning.

Du skal på køreteknisk anlæg så tæt som muligt på din praktiske køreprøve, så du er fuldstændig sikker i at betjene bilen.

Kursets varighed er ca. 5 timer.

 


Skal du have kørekort? – Så skal du også have førstehjælp!

Førstehjælp i forbindelse med erhvervelse af kørekort er nu obligatorisk. Det betyder, at du skal gennemføre et 8 timers kursus i færdselsrelateret førstehjælp inden du kan få dit kørekort.

Kurset er sammensat af to moduler, nemlig Hjerte-lungeredning (4 timer) og førstehjælpsmodulet Færdselsrelateret førstehjælp (4 timer).

Politiets videogennemgang af digitale teoriprøver